NR. 1 W ZAKOPANEM

Warsztaty pucenia oscypka

Doskonała atrakcja dla całej rodziny
Dowiedz się

Jak powstaje oscypek?

Warsztaty pucenia oscypka to wyjątkowa okazja,
podczas której poznasz tajniki jego wyrobu.

NR. 1 W ZAKOPANEM

Warsztaty pucenia oscypka

Zapraszamy na warsztaty pucenia oscypka w Zakopanem! Odkryj tajniki regionalnego rzemiosła w przytulnej atmosferze restauracji Schronisko Krupówki.

Zdobądź nowe umiejętności i ciesz się wyjątkowym smakiem własnoręcznie przygotowanych oscypków!

Poznaj

Opowieści o oscypku...

Podczas warsztatów pucenia oscypka poznasz niesamowite góralskie legendy.
Dowiedz się skądś się wzięła nazwa najpopularniejszego sera w Zakopanem.

CIEKAWOSTKA

Czy wiesz, że...

Do przygotowania jednego oscypka potrzeba wydoić aż 20 owiec! 

Baca musi wstać bardzo wcześnie o 4 nad ranem, aby pierwszy raz wydoić owce, kolejny raz po godzinie 15.

A to nie koniec! Trzeba jeszcze starannie odcedzić mleko i podgrzać je do temperatury 36ºC.

Chcesz wiedzieć więcej?

Poznaj cały proces powstawania oscypka na naszych warsztatach pucenia oscypka.

A CZY TY

Próbowałeś prawdziwego oscypka?

Prawdziwy oscypek jest wyjątkowy i dostępny tylko w określonym czasie.
Często mylony jest z popularnymi i powszechnie dostępnymi
przez cały rok serkami góralskimi.

Table Reservation