SCHRONISKO KRUPÓWKI

O Nas

Najlepsze domowe obiady w Zakopanem
O NAS

Witamy w Bistro
Schronisko Krupówki

Kilka la temu połączyła nas wspólna pasja — góry i miłość do gotowania.

Najlepszy schabowy
Najlepszy schabowy
Lokalni dostawcy
Lokalni dostawcy
Najlepiej oceniana
Najlepiej oceniana
widok na tatry
widok na tatry
NASZA HISTORIA

Ponad 50 lat tradycji

Najlepszych domowych obiadów w Zakopanem

1930
img

Projekt kamienicy

Franciszek Kotoński projektuje i buduje w kamienicę przy ul. Krupówki 34a

1973
img

Koncept gastronomiczny

Powstaje mały koncept gastronomiczny prowadzony przez świetną kucharkę Marię Horwath. Większość dań gotuje na dużym piecu opalanym drewnem na I piętrze i serwuje osobom w sali na parterze.

1995
img

Bar mleczny "Pychotka"

powstaje bar mleczny "Pychotka" który przez lata karmi zakopiańczyków i turystów najlepszą kuchnią domową.

2024
img

"Bistro Schronisko Krupówki"

Po 7 latach nieobecności przy Krupówki 34a powstaje nowy koncept gastronomiczny. Nawiązuje do tradycji miejsca, serwując kuchnię domowa, z najlepeszymi przepisami jak u babci.

O NAS

Poznaj Nasz Zespół

Nasz zespół składa się z osób, które z pasją i zaangażowaniem
dbają o wyjątkowe doświadczenia naszych gości:

Artur Kinasz
Artur Kinasz
Przedsiębiorca oraz restaurator. Aktywista polskiego ruchu slow foodowego, współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie, stypendysta fundacji Lanckońskich oraz IVF. Zamiłowanie i pasję do gastronomii wyniósł z domu rodzinnego podpatrując w działaniu swoją babcię Hankę, zawodową kucharkę w lokalnym barze mlecznym. W Zakopanem realizuje misję dobrej, uczciwej i jakościowej gastronomii, której celem jest zaserwowanie każdemu jakość na talerzu i to w sercu Zakopanego - na Krupówkach. P.S. W schronisku zjesz Zupę pomidorową Babci Hanki. To hołd dla najlepszych smaków domowej kuchni.
Grzegorz  Karpiel
Grzegorz Karpiel
szef kuchni. Rodowity góral z Kościelska. Od zawsze kucharz z zamiłowania i pasji. Specjalista od kuchni regionalnej. Góralską kwaśnicę serował już w różnych krańcach Polski ale najbardziej smakuje tu na miejscu u podnóża Giewontu. Wiele osób które odwiedziło schronisko zachwyca się wyjątkowym smakiem i wyważeniem potraw. To właśnie autor i realizator tych smaków.
Zuzanna Morzyniec
Zuzanna Morzyniec
obsługa kasowa. Z rodzinnej Orawy wyniosła pracowitość i zaradność. Łączy bycie dobrą i sympatyczną osobą z otwartością i szerokim uśmiechem.
Martyna Haberna
Martyna Haberna
obłsługa kasowa. Świeża maturzystka. Przy okazji zdała nie tylko egzamin z dojrzałości ale też z gastronomii. To pełen profesjonalizm przy obsłudze klienta.
Justyna Pawlikowska
Justyna Pawlikowska
manager zmianowy. Zawsze uśmiechnięta i tryskający energią i dobrym humorem. Setki dobrych opinii dotyczących dobrej obsługi to właśnie jej zasługa. Jak trafisz na nią to nie ominie cię dawka dobrego humoru
Anna Ratułowska
Anna Ratułowska
manager zmianowy. Solidna, zorganizowana, ułożona... blondynka. 😉 Tylko uwaga pozory mylą, blond to jej wielki atut, który pomaga ułożyć salę, zaplanować dostawy i być radosnym pozytywnym człowiekiem.

Table Reservation