O Nas czyli zespół Schroniska Krupówki

26 sierpnia, 2024

O Nas? Zespół – tak najczęściej mówimy o sobie czyli o sercu Schroniska Krupówki tworzącym przepyszne smaki dań i niezwykłą gastronomiczną atmosferę.

Przewodnik i Wizjoner

Na czele naszego dobrego zespołu musi stać przewodnik i wizjoner – zgadzacie się? To właśnie Artur Kinasz – pasjonat ruchu slow food, przedsiębiorca i restaurator. A także współtwórca Akademii Kulinarnej w Krakowie, stypendysta fundacji Lanckońskich oraz IVF. Jak sam często wspomina jego zamiłowanie do gastronomii zrodziło się w dzieciństwie, gdy z fascynacją obserwował babcię Hankę, zawodową kucharkę w barze mlecznym. To właśnie od niej Artur przejął miłość do kuchni domowej, opartej na prostocie, autentyczności i najwyższej jakości produktów. Dziś realizuje swoją pasję Artur prowadzi Schronisko Krupówki łącząc ducha kulinarnej tradycji z nowoczesnym podejściem do jedzenia.

Grzegorz Karpiel – Szef Kuchni i Mistrz Regionalnych Smaków

Rodowity góral w Schronisku Krupówki – proszę bardzo – Grzegorz Karpiel z Kościelska. To dzięki naszemu szefowi kuchni potrawy są tak wyjątkowe, a nasi goście zadowoleni. Pasja do gotowania narodziła się w Grzegorzu wiele lat temu i nigdy go nie opuściła. To specjalista kuchni regionalnej, a jego kwaśnica zyskała sobie wielu fanów w całej Polsce. Jak twierdzą nasi goście, którzy potrafią przed wyjazdem w prezencie dla rodziny zabrać naszą regionalną zupę – prawdziwy jej smak można docenić tylko u podnóża Giewontu.

Nas – zespół prawdziwie silnych kobiet!

Świat nie istniałby gdyby nie kobiety, podobnie jest zresztą w Schronisku Krupówki, które tworzą wyjątkowe panie.

Zuzanna Morzyniec to nasza niezawodna osoba przy kasie, której uśmiech nigdy nie schodzi z twarzy. Z rodzinnej Orawy wyniosła pracowitość i zaradność, co przekłada się na jej codzienną pracę. Każdy gość czuje się dzięki niej wyjątkowo. To ona sprawia, że pierwsze wrażenie w naszym bistro zawsze jest pozytywne i uśmiechnięte!

Martyna Haberna świeżo upieczona maturzystka, przeszła przez “egzamin dojrzałości” nie tylko w szkole, ale także w gastronomii. Choć młoda, w pełni profesjonalna, Martyna doskonale odnajduje się w roli osoby obsługującej kasę. Jej energia i pozytywne nastawienie sprawiają, że nasi goście zawsze wychodzą od nas zadowoleni.

Justyna Pawlikowska to prawdziwy wulkan energii. Jako manager zmianowy, Justyna dba nie tylko o sprawną obsługę, ale także o to, by atmosfera w Schronisku Krupówki była pozytywna. Setki pozytywnych opinii o naszej obsłudze to w dużej mierze jej zasługa. Kiedy Justyna jest na zmianie, możesz być pewien, że dzień będzie udany!

Anna Ratułowska z kolei to drugi filar naszego zespołu managerskiego. Jest solidna, zorganizowana i zawsze doskonale zaplanowana. Anna jest liderką, która dba o to, by sala była perfekcyjnie zorganizowana, a dostawy przychodziły na czas. Jej podejście do życia oraz umiejętność radzenia sobie w trudnych sytuacjach sprawiają, że nasz zespół działa jak zegarek, a goście mogą liczyć na profesjonalizm i doskonałą obsługę.

Interesuje Cię historia Schroniska Krupówki – ZOBACZ! Jeśli chcesz być z Nami na bieżąco jesteśmy na Facebook-u.

Posted in Bistro Schronisko KrupówkiTags:

Table Reservation